Росич Олексій

1975 — наші дні

Росич Олексій (Андрієнко)
(6 червня 1975 р.н.)
Драматург, сценарист, режисер

Олексій Росич народився 1975 року в Донецьку. Навчався в медичному училищі за фахом «фельдшер-акушер»; 1996-го закінчив КДІТМ ім. Івана Карпенка-Карого за фахом «актор театру та кіна»; 2005-го - КНУТКіТ ім. Івана Карпенка-Карого за фахом «кінорежисура». Протягом 1996-1999 років працював актором Національного академічного театру ім. Лесі Українки.

Автор п'єси «Останній забій», яка виходила у збірках видавництв «Естет» і «Смолоскип» та поставлена на сцені Павлоградського державного театру драми та комедії ім. Б. Захави. Автор книжок дитячих віршів «Кицька помаранчева» й «Соняшникові діти» (2004, «Лелека»). Режисер ігрових короткометражних фільмів «Тато» (2003), «Олігарх» (2004), «Вавилон» (2005).

Член Національної спілки кінематографістів України та Національної спілки театральних діячів України. Володар Ґран-прі «Коронації слова» 2002 року.

Сценарна й режисерська фільмографія:

«Чадо» (Betacam SP), 2002; сценарист і режисер

«Тато» (35m), 2003; сценарист і режисер

«Олігарх» (35m), 2004; сценарист і режисер

«Вавилон» (Betacam), SP, 2005; сценарист і режисер

«Операція "Че Ґевара"», 2008, сценарист; реж. Ахтем Сейтаблаєв

«Вікна», 2009, сценарист; реж. Бата Недіч

Книжки:

“Останній забій”, п’єса, видавництво “Естет”(П’ять найкращих українських п’єс)

“Останній забій”, сценарій, часопис “КІNО-КОЛО”

“Очікувана злива”, сценарій, часопис “КІNО-КОЛО”

“Останній забій”, видавництво “Смолоскип”

“Кицька поморанчова”, видавництво “Лелека”

“Соняшкові lіти”, видавництво “Лелека”

“Останній забій”, сценарій, в-во “КІНО-КОЛО” (Сценарії Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова»)

“Останній забій” (збірка романів та оповідань), видавництво “Джура”

"Отто – Принц Львівський", «Видавництво Старого Лева» (Львів)

"Джовані Трапатоні", «Видавництво Старого Лева» (Львів)

Вистави за творами:

П’єсу “Останній забій” поставлено Павлоградськім державним академічним театром драми та комедії ім. Захави.

Призи:

“Золотая лоза” (“Кіношок”, Анапа, Росія) – за найкращий короткометражній фільм

Серебряная медаль Академии искусств Украины.

Ґран-прі “Коронація слова” за кращій кіносценарій “Останній забій”

Ґран-прі “Перлина сезону”

Ґран-прі – «Пролог»

«Вибір видавців-2009»

Приз за найкращу режисерську роботу на кінофестивалі “Відкрита ніч” (”Олігарх”) та інші...

джерело

На сайті доступні матеріали:
Останінй забій

Видання та твори


Останінй забій Останінй забій

Росич Олексій

Коментарі