Шапіро Олександр

1969 — наші дні

Шапіро Олександр 
(Нар. 1 січня 1969)
Кінорежисер, сценарист, продюсер

Народився у Владивостоці, СРСР (зараз Росія) в сім'ї підполковника хімічних військ СРСР. У цьому ж році сім'я переїхала до Ханти-Мансійська.

У 1975-1978 роках навчався у Ленінградському ешиботі (єврейська семінарія) на наполегливу вимогу родичів по материнській лінії.

У 1978-1985 роках проходив паралельний курс психопрактик.

У 1985-1986 роках навчався у Херсонському мореплавному училищі рибної промисловості за фахом "оператор холодильних установок".

1986 — психіатричні аномалії, які розвинулися в стійку паталогію, яка в свою чергу морфірувала в нову археологію організму.

1987-1994 — здобуття спеціяльних знань і навиків.

1994-1997 — конвертація знань в ірраціонально-практичні моделі.

У 1996 році створив Київську кіностудію "16 Insect". Почав знімати рекламу, відеокліпи, художні фільми.

1997 — зйомка кліпу групи "Детонатори".

1998 — "100=188" - перший короткометаржний фільм на ч/б 16 мм плівці.

1999 — "Валіза" - ще одна короткометражка.

2000 — "Декарт", "Клініка".

2001 — Праця над проєктом "Матч смерті", який закрився внаслідок божевілля продюсера кінострічки.

З 2000 року знімає повнометражні фільми. На перший же з них — фільм "Цикута" звернули увагу поціновувачі кіна. Фільми О. Шапіро були неодноразово представлені поза конкурсом і в спецпрограмах таких престижних МКФ як Берліналє та Канни. Шапіро - лідер артгаузного й авторського кіна України. Мешкає та працює у Києві.

джерело

Фільмографія:

Цикута (2003)
Путівник (2004)
Хеппі Піпл (2006)
Бес Пор No (2007)
Pick-up / Зйом (2008)
Кастинг (2008)

Днепр / Дніпро (2009)

Український пацієнт
Я подорослішав
У нас є всі шанси на гран–прі
Фаллогоцентризму бій!
 

Видання та твори


Путеводитель Путеводитель

Лінецький Віталій, Горянський Володимир, Шапіро Олександр

Хэппи Пипл Хэппи Пипл

Шапіро Олександр, Горбунов Олексій, Лінецький Віталій

Цикута Цикута

Шапіро Олександр, Горянський Володимир

Бес Пор No Бес Пор No

Сумська Ольга, Шапіро Олександр, Горбунов Олексій, Лінецький Віталій

Український пацієнт Український пацієнт

Балаян Роман, Шапіро Олександр

Коментарі