Наум Наталія

1933 — 2004

Наум Наталія Михайлівна

(14 січня 1933  22 березня 2004)

Актриса

Народна артистка Української РСР

Уродженка Івано-Франківщини (1933 р.), вона впевнено вторувала шлях до кінематографа. 1958 року, закінчивши Київський театральний інститут імені І. Карпенка-Карого, стала актрисою кіностудії імені О. Довженка. Працювала з провідними кінорежисерами Володимиром Денисенком, Юрієм Іллєнком. Фільми, у яких знімалася Наталія Наум і які прикрасила своїми ролями, – то вже класика кінематографа XX століття.

Її талановиті ролі: Марічка («Олекса Довбуш»), Галя («За двома зайцями»), Ядвига Гусаковська («Сон»), Мати («Білий птах з чорною ознакою») і ще, і ще… як і ім’я талановитої актриси, – навічно в історії українського кіно.

Фільмографія:

1954 - Земля
1957 - Партизанская искра
1959 - Олекса Довбуш
1960 - Роман і Франческа
1960 - Рятуйте наші душі
1961 - За двумя зайцами
1962 - Мовчать тільки статуї
1968 - На Київському напрямку
1968 - Важкий колос
1970 - Білий птах з чорною ознакою
1971 - Жива вода
1973 - Повість про жінку
1973 - Абітурієнтка
1975 - Переходимо до любові
1976 - Аты-баты, шли солдаты...
1978 - Наталка-Полтавка
1978 - Женці
1980 - Візит у Ковалівку
1981 - Високий перевал
1984 - Прелюдія долі
1986 - Жменяки
1989 - Камінна душа
1991 - Особиста зброя
1992-1997 - Тарас Шевченко. Заповіт
1993 - Все минає
1995 - Страчені світанки
1996 - Острів любові (телесеріал)
1999 - Поет і княжна

джерело

Також на сайті доступно:
Світло Наталі Наум житиме у людських душах
Наталя Наум. Найважливiша мiсiя на землi.

Видання та твори


За двома зайцями За двома зайцями

Криницина Маргарита, Яковченко Микола, Копержинська Нонна, Наум Наталія, Капніст Марія, Борисов Олег, Іванов Віктор

Острів любові Острів любові

Копержинська Нонна, Бійма Олег, Голубович Михайло, Наум Наталія, Степанков Костянтин

Жменяки Жменяки

Миколайчук Іван, Наум Наталія, Матешко Ольга

Аты-баты, шли солдаты... Аты-баты, шли солдаты...

Биков Леонід, Іванов Сергій, Гринько Микола, Наум Наталія, Бенюк Богдан

Білий птах з чорною ознакою Білий птах з чорною ознакою

Іллєнко Юрій, Миколайчук Іван, Кадочникова Лариса, Ступка Богдан, Наум Наталія, Степанков Костянтин

Тарас Шевченко. Заповіт/ 1992-1997 Тарас Шевченко. Заповіт/ 1992-1997

Клименко Станіслав, Дзюба Іван, Олійник Борис, Ступка Богдан, Наум Наталія, Шевченко Тарас

Коментарі