Кадочникова Лариса

1937 — наші дні

Кадочникова Лариса Валентинівна
(Нар. 30 серпня 1937)
Актриса

Народна артистка України (1992), лауреат Державної премії України імені Тараса Григоровича Шевченка (1991).

Народилася 30 серпня 1937 р. в Москві. Мати – відома Ніна Алісова (вона зіграла Ларису Огудалову у фільмі Якова Протазанова «Безприданниця». Батько – Валентин Кадочников, учень Ейзенштейна, режисер, художник популярної стрічки «Золотий ключик» (помер у війну в Алма-Аті).

Закінчила акторський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії у 1961 році. Була актрисою Московського театру «Современник» у 1961—1964 роках.

Зніматися почала рано, хоч її педагог завжди лякала студентів: «Можете опинитися на кіностудії Довженка!» Ці слова стали доленосними для Лариси Валентинівни. Пропрацювавши три роки у театрі «Сучасник», акторка вийшла заміж за режисера Юрія Іллєнка, відтак переїхала до Києва й стала актрисою студії імені Довженка... Будучи російською акторкою, в Україні знялася в картинах, які принесли їй світову славу. З 1964 року – актриса Київського російського драматичного театру ім. Лесі Українки.

Фільмографія:

1959 Суриков
1960 Мічман Панін
1961 Воскресіння
1965 Час, уперед
1963 Вулиця Ньютона, будинок 1
1964 Тіні забутих предків
1965 Криниця для спраглих
1968 Вечір на Івана Купала
1969 Комісари
1971 Білий птах з чорною ознакою
1972 Наперекір усьому
1974 Мріяти і жити
1974 Важкі поверхи
1978 Море
1978 Червоний агат
1976 Припустимо, ти капітан
1976 Час - московський
1976 Червоне поле
1980 Чорна курка, або Підземні жителі
1982 Злет
1975 На краю світу
1975 История одной любви
1975 Пусть он выступит...
1992 Київські прохачі
1992 Блакитна троянда
2010 Мама напрокат
джерело

Також доступно:
Лариса Кадочникова нагороджена орденом "За заслуги" ІІ ступеня
Лариса Кадочникова

Видання та твори


Білий птах з чорною ознакою Білий птах з чорною ознакою

Іллєнко Юрій, Миколайчук Іван, Кадочникова Лариса, Ступка Богдан, Наум Наталія, Степанков Костянтин

Тіні Забутих Предків Тіні Забутих Предків

Параджанов Сергій, Коцюбинський Михайло, Миколайчук Іван, Кадочникова Лариса, Гринько Микола, Іллєнко Юрій, Скорик Мирослав

История одной любви История одной любви

Войтецький Артур, Кадочникова Лариса, Борисов Олег

Коментарі