Сестри Тельнюк

1986 — наші дні

Сестри Тельнюк

(Засновано у 1986 р.)

Дует

«Сестри Тельнюк» —два жіночі голоси, два характери, два настрої, дві долі.

«Сестри Тельнюк» — єдина гармонія двох. Слова Галі та музика Лесі переплітаються так, що глядач занурюється в особливий світ мрій, образів, спогадів, асоціацій. Це справжній простір без меж.

Про них говорять: «ковток свiжого повітря», «лiки вiд розпачу», «мiстерiя слова й музики», «останнiй бастiон високої поезiї та музики у просторi сучасної української пiснi», «музика великого міста», «adult alternative». У музиці Сестер звучать близькі кожному почуття, думки, де електрично-швидко біжать образи близьких і далеких. Щось таке живе у душі кожного з нас.

Небанальна музика та зухвало-щирі слова взялися не просто так – їм передували довгі роки навчання, експериментів, росту і родинного тепла.

Все почалося в дитинстві. З 13 років Галя і Леся пишуть рок-балади, ескізи, пастелі, елегії, пісні для хорового виконання — усе на вірші поетів-класиків української літератури.

Недаремно Станіслав Тельнюк — відомий український письменник, літературознавець, поет, перекладач — і Неллі Копилова — філолог, перекладач зі східних мов, редактор — створили для Галі і Лесі органічну атмосферу поетичного слова і його ритмів, кольорів, мелодики. А у 1986 народився гурт «Сестри Тельнюк».

Сьогодні пісні створюються і на класичні поетичні тексти українських і зарубіжних поетів, і на оригінальні поезії Галі Тельнюк. А Леся Тельнюк залишається незмінним камертоном звучання гурту — саме вона пише музику до всіх пісень.

В арсеналі «Сестер Тельнюк» безліч стилів, жанрів і звучань. Філософські балади та романси, фольк-рокові композиції та ескізи, акапелла та пісні з елементами медитативної мело-декламації, джаз-рок, art-рок і trip-hop…

В їхніх руках насправді багата палітра, що дозволяє експерименти. Вірними помічниками на цьому полі стали музиканти Олег Путятін, Роман Суржа, Іван Небесний та Микола Томасишин, а також звукорежисер Костянтин Костенко.

Відтак кожен новий альбом є випробовуванням себе у новому стилі — змінюється світосприйняття, а разом із ним змінюються тексти і музика. Діапазон широкий — від акустично-академічної суворості до фольк-рокової свободи.

Новий альбом — це нова програма, тобто новий концерт. Виступи «Сестер Тельнюк» — це майже театральне дійство з власною драматургією і особливою схемою розгортання образів, це розмова Сестер між собою і водночас щирий діалог із кожним глядачем.

джерело

Доступні матеріали:
Сайт сестер Тельнюк

Дискографія:

Мить (1991)
Галя та Леся (1994)
Тиша і грім (1998)
Концерти в Канаді (2000)
У.Б.Н.: Пісні з вистави (2001)
Вітер століть (2002)
Жар-птиці (2002)
Над нами небо (2005)
Вибране (2005)
Жовта кульбаба (2007)
Тельнюк: live краще(травень 2009)
Назавжди. Богдан-Ігор Антонич (сингл, 2009)
Rehearsal (січень, 2010)
Сонмо (березень, 2010)
Моє серце в верховині (сингл, інтернет-реліз, 2010)
Інкрустації: пісні з вистави (інтернет-реліз, 2011)
«Небо»

Видання та твори


Тиша і грім Тиша і грім

Сестри Тельнюк

У.Б.Н. (Пісні з вистави) У.Б.Н. (Пісні з вистави)

Сестри Тельнюк

Жар-птиці Жар-птиці

Сестри Тельнюк

Назавжди. Богдан-Ігор Антонич Назавжди. Богдан-Ігор Антонич

Сестри Тельнюк, Антонич Богдан-Ігор

Небо Небо

Козаченко Іван, Сестри Тельнюк

 Стусове коло: телеверсія Стусове коло: телеверсія

Стус Василь, Стус Дмитро, Семисал Роман, Сестри Тельнюк

Вечір пам'яті Василя Стуса Вечір пам'яті Василя Стуса

Стус Василь, Стус Дмитро, Сестри Тельнюк, Мороз Сергій, Олійник Борис, Семисал Роман, Шовкошитний Володимир

Василь Стус: досвід поетичного спротиву (Відкрита дискусія) Василь Стус: досвід поетичного спротиву (Відкрита дискусія)

Стус Василь, Ковалів Юрій, Колодкевич Галина, Сестри Тельнюк, Мудрак Олеся

Коментарі